06 Haziran 2012

"Boomtown" (2002)

"Boomtown" (2002)

http://divxplanet.com/sub/m/13214/Boomtown.html

Boomtown, ABD’de gösterime girdiği ilk yıl (2002) televizyon eleştirmenlerinin gözdesi olmuştu. Peabody Ödülü’ne layık görülmüş, Emmy ve Humanitas ödüllerine aday gösterilmişti. Her bir bölümü 2 milyon dolara mal olan yüksek bütçeli, anlatım biçimi, türünün diğer örneklerinden farklı olan ve algılanması biraz ‘emek’ gerektiren bu polisiye dizi, 7 milyon Amerikalı televizyon seyircisini kendine bağlamayı başardı.

Boomtown, tüm olumlu eleştirilere karşın ABD’de yayıncı kurumu tarafından uzun süre ‘topun ağzında’ tutuldu. Yayından kaldırılacağı ve devamının çekilmeyeceği yönünde yayılan söylentiler yıl boyunca devam etti.

TV eleştirmenlerinin ısrarlı yazıları, NBC’nin ‘dizinin devam’ kararı almasını sağladı. İkinci sezon bölümlerinin gösterilmeye başlanmasıyla birlikte eleştirmenlerin ne kadar haklı olduğu da ortaya çıktı. İzleyiciler, Boomtown’un hak ettiği ilgiyi gösterdi.

Yeni Transfer:
Her şeye karşın yayıncı kurumun eleştirilerini dikkate alan yapımcılar, dizinin ikinci sezonunda kadroyu zenginleştirmek için Vanessa Williams ile 10 bölümlük sözleşme imzaladı. Detektif Katherine Pierce rolünde izleyeceğimiz Vanessa Williams, 1983 yılında Amerika Güzeli seçilen ilk ‘Afrika kökenli Amerikalı’ olmasına karşın; bir erkek dergisinde yayımlanan erotik pozları nedeniyle tacını iade etmek zorunda kalan ‘sansasyonel’ bir isim.

Kaynak: cnbce.com
Share: