06 Haziran 2012

"Five Days" (2007)

"Five Days" (2007)

http://divxplanet.com/sub/m/24309/Five-Days.html

Sevdiklerimiz güpegündüz ortadan kaybolursa ne yaparız? Five Days aylarca süren bir arayışın en kritik beş gününü ekranlara taşıdı.

BBC ve HBO ortak yapımı Five Days, genç bir anne ve iki çocuğunun ortadan kayboluş hikayesini anlatıyor. Beş bölümden oluşan dizi, çocuklarıyla birlikte büyükbabasını ziyarete giderken çiçek almak için duran ve bir anda kaybolan genç bir anne ile anneleri dönmeyince onu aramak için arabadan ayrılan çocuklarının hikayesinin beş gününü konu ediyor. Ancak Five Days diğer alışıla gelmiş diziler gibi hikayeyi polis araştırmasıyla sınırlamadan, kayıpların yakınları ve basının konuya yaklaşımını da ele alıyor. Kimsenin elle tutulur bir şey görmediği, güpegündüz arkalarında iz bırakmadan kaybolan Leanne Wellings ile çocukları Rosie ve Ethan’ın soruşturması aylarca devam ediyor ve bizler bu soruşturmanın en kritik gelişmelerinin yaşandığı 1, 3, 28, 33 ve 79. günleri izleme fırsatı buluyoruz. Polisiye dizileri, kayıp insanlarla ilgili reality şovları, gizemli hikayeleri ve hatta dramaları seviyorsanız, Five Days’in gerçekçi anlatımından etkileneceksiniz.

BAŞARISI İSPATLANMIŞ BİR EKİP

Dizinin senaristi 1990’ların önemli dizisi Red Empire’ın yapımcılığını üstlenen, Silent Witness gibi uzun soluklu dizilerin ve Mysterious Creatures gibi televizyon filmlerinin emektar ismi Gwyneth Hughes. Five Days’in birbirinden kritik beş gününden ilk üçü BBC’nin Hustle gibi pek çok başarılı yapımına imza atan Otto Bathurst, son iki günü ise aynı zamanda dizinin yapımcılığını üstlenen Simon Curtis tarafından yönetiliyor. Simon Curtis; David Copperfield, Man and Boy, Born in the USA gibi televizyon filmlerinin yanı sıra pek çok dizinin de yönetmenliğini üstlenmiş bir isim. Başarıları pek çok ödülle taçlandırılan bir kamera arkası ekibine sahip Five Days’in aralarında En İyi Mini-Dizi dalında Altın Küre ve BAFTA’nın da bulunduğı birçok ödül adaylığı var.

e2.tv.tr
Share: