23 Ekim 2012

House of Sand and Fog (2003) | Sisler Rvi

House of Sand and Fog (2003) | Sisler Rvi

http://divxplanet.com/sub/m/680/House-of-Sand-and-Fog.html

House of Sand and Fog çağımızın önyargılarla bezeli toplumsal hayatında bireylerin aslında ne kadar da anlayışa, sevgiye ve güven duymaya muhtaç olduğunu gösteren çarpıcı bir dram.

Çocukluğundan beri oturduğu evden basit bir vergi ihlali yüzünden atılan Kathy kendini bir anda sokakta bulduğunda ne yapacağını bilemez halde ilk bulduğu avukatın bürosuna sığınır. Bu arada polis zoruyla çıkartıldığı evi İran’dan göç etmiş bir aile tarafından satın alınmıştır bile, hem de değerinin çok altında bir paraya. Bu, İranlı aileye yasal bir savaş açan Kathy ve avukatı fazla yol alamayacaklarını anladıklarında resme genç kadının yeni sevgilisi Şerif Yardımcısı Lester dahil olur. Kendisi de sorunlu bir evlilik sürdürmekte olan Lester daha direkt bir yol izlemeye karar verir ve Ayetullah rejiminden kaçarak ABD’ye göç eden Behrani ailesinin reisi Albay Amir Behrani’yi tehdit eder. Kathy, Lester ve Behraniler arasındaki gerilim malum önyargıların ve 21. yüzyıla özgü düşmanlıkların da etkisiyle hızla tırmanırken izleyici kendisini hem ahlaki hem de duygusal bir ikilemin içinde bulacaktır.

Amir Behrani rolünde etkileyici bir oyunculuk sergileyen ve bu rolle Oscar’a aday gösterilen Ben Kingsley hiç şüphesiz filmin akıllarda yer etmesinin en önemli sebebi. Öte yandan İranlı usta oyuncu Shohreh Aghdashloo’nun büyük ölçüde anadilinde sergilediği oyunculuk da Kingsley’nin performansını aratmıyor doğrusu. Jennifer Connelly ve Ron Eldard’ın da yer aldığı kadrosuyla öne çıkan House of Sand and Fog gösterime girdiği 2003 yılında eleştirmenlerin övgüsünü kazanmıştı.

Kaynak: cnbce.tv
Share: