21 Kasım 2012

Bury My Heart at Wounded Knee (2007)

Bury My Heart at Wounded Knee (2007)

http://divxplanet.com/sub/m/13697/Bury-My-Heart-at-Wounded-Knee.html

17 dalda Emmy’e aday olan ve altısını alan film, Kızılderililer'in beyaz adama karşı ayakta kalma mücadelesini ekrana taşıyor.

Western filmlerinin altın çağında, sıkça ilkel, cahil ve acilen dünya üzerinden silinmesi gereken mahluklar olarak yansıtılan Kızılderililer, Amerikalı yazar Dee Brown’ın 1970 yılında yayımlanan Bury My Heart at Wounded Knee adlı kitabı ile bir anda ülkenin gündemine oturdu. Kızılderililer'in topraklarından kovulma, asimilasyon ve toplu katliamlara kurban gitme süreçlerine onların tarafından bakan bu eser, Amerikan hükümetinin bütün bunları yaparken çevirdiği dolapları da açık açık anlatıyordu. Kitap, tam 17 dile çevrildi ve bir yıl boyunca Çok Satanlar listesinden çıkmadı.

İşte bu eseri ekrana taşımak isteyen Yves Simoneau ve ekibi, kitabın ruhuna sadık kalarak, göz alıcı bir uyarlamaya imza attı. Esere yakışan şekilde eski model bir anlatım tekniği benimseyen ve parlak bir oyuncu kadrosunu bir araya getiren film, Kızılderili katliamına daha önce hiç bakılmayan bir taraftan bakıyor.

Kaynak: cnbce.tv
Share: