29 Kasım 2012

Rachel Getting Married (2008) | Rachel Evleniyor

Rachel Getting Married (2008) | Rachel Evleniyor

http://divxplanet.com/sub/m/18875/Rachel-Getting-Married.html

Anne Hathaway’in kariyerindeki en iyi performansı sunduğu Rachel Getting Married, iç acıtan, sarsıcı ve etkileyici bir aile dramı.

Saf gülümseyişi ve masum bakışlarıyla tanınan, herkesin sevdiği “iyi kız” Anne Hathaway, bu sefer çok farklı bir karakterle karşımızda. Havoc’tan bu yana ilk kez yetişkin ve tehlikeli bir karakteri canlandırdığını söyleyebiliriz. Saçı, giyimi, makyajı, krizleriyle Kym, adının yazılışı gibi, sıradışı bir karakter. Yönetmen Sidney Lumet’nin kızı Jenny Lumet’nin senaryosunu yazdığı Rachel Getting Married ona bu fırsatı vermiş.

Kym, kızkardeşi Rachel’ın düğününe katılabilsin diye birkaç günlüğüne rehabilitasyondan izinlidir. Ne var ki, tedavi görmekte olan bir müptela için ev çevresi, kısa bir ziyaret boyunca da olsa, daima başa çıkması zor bir çevredir. İki kızkardeş birbirini çok sevse de, ilişkilerinde yine de bir gerilim mevcuttur. Rachel (Rosemarie DeWitt), babaları Paul’un, kızkardeşi Kym’e biraz fazla düşkün olduğuna inanır. Kym ise kardeşi nedime olarak bir arkadaşını seçince kırılmıştır. Babaları Kym’in durumu için cidden kaygılı olsa da, ilişkinin yarattığı stresin farkında değildir. Anneleri ise, çocuklarından çok kendisinin geleceği ile ilgilenen bencil bir kadındır. Her şeyin temelinde ailenin yıllar önce yaşadığı ve kimilerinin Kym’i sorumlu tuttuğu bir trajedi yatmaktadır.

Yönetmen Jonathan Demme meslek hayatına Melvin and Howard ve Handle With Care gibi sıradışı karakterler içeren filmlerle başlamıştı. Bu karakterlere önce sinirlenir, sonra onları bağrımıza basardık. Demme sonra The Silence of the Lambs ve The Manchurian Candidate gibi prestijli, büyük yapımlara geçti. Rachel Getting Married bize onun ilk dönemini hatırlatıyor. Filmin en hoş sürprizi de bir süredir sinemadan ayrı kalmış ve üç kez Oscar adayı olan Debra Winger’ın, iki kardeşin annesi rolünde geri dönüşü.

Kaynak: cnbce.tv
Share: