27 Kasım 2012

Spanglish (2004)

Spanglish (2004)

http://divxplanet.com/sub/m/4704/Spanglish.html

Adam Sandler filmi Spanglish, aktörün komediden sıyrılıp romantik sulara kaydığı bir döneme denk geliyor.

Fassbinder’in hayranı olduğu Douglas Sirk’ün 1959 yapımı filmi Imitation of Life, hayırseverliğin de aşamadığı çizgiyi vurgular. Sirk, ırksal kimliğinden kaçamayan bir ülkeyi anlatır. Flor (Paz Vega) ise, ırksal kimliğinden kaçmak bir yana, onu sonuna kadar korumak istiyor. Ülkesi Meksika’da hizmetçi olarak kızı Cristina’ya (Shelbie Bruce) bakmış. Ona daha büyük maddi güvence sağlamak için California’ya taşınmış, ancak Hispanik kimliğini korumaya kararlı. Bu yüzden de İngilizce öğrenmeyi reddediyor.

Yanında yüksek bir ücretle çalıştığı Deborah Clasky (Téa Leoni) ise tek kelime İspanyolca bilmiyor. Akıl hastanesinde yatmış, nevrotik biri olan Deborah, eş ve anne olarak görevlerine saplantılı şekilde bağlı olsa da, ailesinin ihtiyaçları konusunda zerre kadar fikri olmayan bir kadın. Flor’un da bir kızı olduğunu duyunca, yanlarında kalmalarında ısrar ediyor.

Flor, onun Cristina’yı Amerikalı bir çocuk haline getirmesinden korkuyor. Deborah kendi kızı Bernice’i (Sarah Steele) ihmal etme pahasına, Cristina’ya büyük ilgi gösteriyor. Deborah’ın kocası John ise (Adam Sandler), bu karışık ailenin ortasında sakin bir limana benzeyen sevecen, anlayışlı bir adam. Flor, mağrur, maçoluktan olabildiğince uzak duran bu adama bir yakınlık duyuyor. Ve evdeki ilişki dinamikleri bir anda karışıyor.

Kaynak: cnbce.tv
Share: