21 Aralık 2012

Knowing (2009) | Kehanet

Knowing (2009) | Kehanet

http://divxplanet.com/sub/m/19955/Knowing.html

21 Aralık’ta CNBC-e’nin size bir sürprizi var. Alex Proyas’ın kıyamet filmi Knowing / Kehanet, “kıyamet” gecesine renk katacak.

Dark City ile bilimkurgu türünde devrim yaratan Alex Proyas, 2004’te çektiği I, Robot ile bir kez daha izleyiciler için distopik bir evrenin kapılarını aralamıştı. Son olarak varlığını hatırlattığı 2009 yapımı Knowing / Kehanet ise son dönemin beğenilen kıyamet öncesi filmlerinden biri.

Filmde öncelikle 1959 yılında önündeki kağıdı birbiriyle ilişkisiz rakamlarla doldurup okulunun 50 yıl sonra açılacak zaman kapsülüne koyan küçük Lucinda Embry ile tanışıyoruz. 50 yıl sonra, yani 2009 yılında okulun zaman kapsülü açılınca Lucinda’nın yazdığı mesaj aynı okulda öğrenci olan Caleb Koestler’ın eline geçiyor. Caleb’in astrofizik profesörü babası Jonathan’ın rakamların aslında bir anlam ifade ettiğini keşfetmesiyle heyecan fırtınası başlıyor. Anlaşılan o ki, rakamlar, son 50 yılda meydana gelen ölümcül felaketlerin tarihlerini ifade ediyor. Mesajın sonundaki son üç tarihin geleceğe ait olması, Jonathan’ı zamana karşı bir yarışın içine sokuyor. Tarihlerden sonuncusunun bütün insanlığı ortadan kaldıracak bir felaketin habercisi olması ise kahramanımızı yaklaşan kıyamet günüyle karşı karşıya bırakıyor. Kehanet, Nicolas Cage ve Rose Byrne’lü kadrosu ve Proyas’ın bilimkurgu alanındaki yetkinliğiyle göz dolduran bir tür filmi. 21 Aralık akşamı Kehanet’ten daha anlamlı bir film izleyemezsiniz.

Kaynak: cnbce.tv
Share: