17 Aralık 2012

The Manchurian Candidate (2004) | Mançuryalı Aday

The Manchurian Candidate (2004) | Mançuryalı Aday

http://divxplanet.com/sub/m/3772/The-Manchurian-Candidate.html

Jonathan Demme’in yönettiği The Manchurian Candidate / Mançuryalı Aday, Körfez Savaşı’nda başlamış bir beyin yıkama hikayesi sunuyor. En az orijinali kadar dikkat çekici bir yeniden çevrim.

Binbaşı Bennett Marco (Denzel Washington) geceleri bir türlü uyuyamaz, uyumak da istemez. Çünkü geceleri çöl hatıraları kabusa dönüşür. Gündüzleri, müfrezesinin Kuveyt çölünde düştüğü pusuyu ve Çavuş Raymond Shaw’un (Liev Schreiber) askerleri kurtarmak için yaptığı kahramanlıkları anlatır. Ancak geceleri, her şey tersine döner ve Marco, ateş açılınca ölen iki askerin sonları acaba resmi kayıtlardakinden daha mı karanlıktı ve Shaw sahiden bir kahraman mıydı diye merak eder. Bu arada Shaw’ın hırslı annesi, Senatör Eleanor Prentiss Shaw (Meryl Streep), oğlunu Beyaz Saray’a sokmaya kararlıdır.

Jonathan Demme, meslektaşı John Frankenheimer’ın 1962 tarihli filminin tekrar yapımında Kızıl Tehlike’yi şirketlerin hakimiyet hırsına, Kore Savaşı’nı da Körfez Savaşı’na çevirmiş. İlk filmdeki kadar da iyi bir kadrosu var. Özellikle de Shaw’da Liev Schreiber harikulade. Kıdemli Oscar adayı Meryl Streep, oğlunu piyon olarak kullanan annede korku uyandırıcı. Karizmatik Denzel Washington ise sağlam performansıyla dengeyi sağlıyor. Jonathan Demme’in gerilim dolu ve düşündürücü filminin akıldan çıkmayacak bölümleri var.

Kaynak: cnbce.tv
Share: