28 Ocak 2013

The Mexican (2001) | Meksikalı

The Mexican (2001) | Meksikalı

http://divxplanet.com/sub/m/761/The-Mexican.html

Brad Pitt ve Julia Roberts The Mexican’ın yıldız oyuncuları, ama ikisinden de rol çalan kişi kiralık katil rolündeki James Gandolfini.

Gore Verbinski’nin yönettiği The Mexican, iki starının çevresinde dönüyor. Julia Roberts’ın canlandırdığı Samantha’nın tek arzusu, sevgilisi Jerry’nin bulaştığı karanlık işleri bir yana bırakması. Herkes gibi normal bir hayat sürmek istiyor. Jerry’nin ise karanlık işler çeviren patronuyla başı dertte. Beş yıl önce neden olduğu bir trafik kazası yüzünden yerel gangster Arnold Margolese (Gene Hackman) beş yıl hapis yatmış. Jerry de buna karşılık onun pis işlerini yapıyor. Son işi, Meksika’ya gidip efsanevi bir antika silahı geri getirmek. Silahın adı “Mexican”, lanetli olduğu söyleniyor. Samantha ültimatomu çekmiş gerçi, ama patrona karşı çıkmak daha tehlikeli.

Çok geçmeden Jerry’nin başı haydutlarla ve bir görünüp bir kaybolan bir tazıyla belaya giriyor. Vegas yolunda çam yarması gibi bir kiralık katilin Samantha’yı kaçırıp rehine olarak tutması ise Jerry’nin silahın lanetine iyice inanmasına yol açıyor. Leroy (Gandolfini) işini seven bir kiralık katil olsa da hassas bir insan. Eğer ayaklarınıza beton döküp sizi suya atmayacaksa, pek sıcak davranıyor. The Mexican iki yıldızının kimyası üzerine kurulmuş, ama filmin en sağlam çizilmiş karakteri Leroy. Vurma-öldürme işlerine The Sopranos’tan aşina olan yetenekli aktör James Gandolfini iki meslektaşından rahatlıkla rol çalabiliyor. Rango ile En İyi Animasyon dalında Oscar alan Verbinski, Karayip Korsanları serisi öncesindeki bu filmde de aksiyona hakim olduğunu gösteriyor.

Kaynak: cnbce.tv
Share: