14 Ekim 2013

"Lilyhammer" (2011)

"Lilyhammer" (2011)

http://divxplanet.com/sub/m/32838/Lilyhammer.html

Norveç’te bir Amerikalı emekli mafya babası. Yeni dizi Lilyhammer’ın baş kahramanı The Sopranos hayranlarının yakından tanıdığı Steven Van Zandt.

Eski bir gangsterin New York’tan kalkıp Norveç’in küçük bir kasabası olan Lilyhammer’a yerleşmesinin ne gibi sebepleri olabilir? 1994 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan bu küçük kasabaya hayrandır. Kendisini orada hiç kimsenin bulamayacağını düşünmektedir. Yakayı ele verdiyse, polisle işbirliği yapmak zorunda kalmış ve tanık koruma programına alınmış olabilir. Diğerleri bilinmez ama New York’un yeraltı dünyasında bir zamanlar söz sahibi olan Frank Tagliano için bu üç seçenek de geçerli.

Amerikan-Norveç ortak yapımı Lilyhammer’ın çıkış noktası da bu fikir olmuş. Frank Tagliano yeni evine gelirken sadece adını değiştirmiyor, tüm gücünü, dostlarını ve alışkanlıklarını da New York’ta bırakmak zorunda kalıyor. O artık, Amerika’dan Norveç’e göç etmiş Giovanni Henriksen adında yepyeni biri. Peki, eski alışkanlıklarını, kimliğini bırakmak, kısaca maziyi unutmak bu kadar kolay olabilir mi? Daha da önemlisi; siz maziyi unutmaya çalışsanız bile, geçmiş sizi rahat bırakır mı?

Kaynak: e2.tv.tr
Share: