22 Nisan 2013

The Addams Family (1991) | Addams Ailesi

The Addams Family (1991) | Addams Ailesi

http://divxplanet.com/sub/m/1522/The-Addams-Family.html

90’ların kült filmlerinden biri olan The Addams Family, Barry Sonnenfeld’in elinden çıkan, başarılı bir uyarlama.

Karikatürist Charles Addams’ın New Yorker dergisindeki çizimleri çok sevilmiş, sonradan da çeşitli şekillerde, daha çok televizyonda, hayranlarının karşısına çıkmıştı. Addamslar ideal Amerikan ailesinin ters yüz edilmiş hali gibidir. Ölümü hatırlatan şeyleri severler, başkalarının onları tuhaf bulduğunu da fark etmezler. Barry Sonnenfeld’in yönettiği 1991 yapımı film, çeşitli Addams uyarlamalarının başarılı olanlarından biri.

Zengin ve egzantrik Addamslar’ı soyup soğana çevirmek isteyen üçkağıtçılar, ailenin ne vakittir kayıp amcaları Fester’a çok benzeyen Gordon’dan yararlanmaya karar verir. Bir ruh çağırma seansında Fester’ın 25 yıldır Bermuda Şeytan Üçgeni’nde olduğunu söyleyip onu geri getirirler. Maksatları mahzendeki aile hazinelerini çalmaktır.

Gomez (Raul Julia), kardeşi Fester (Christopher Lloyd) ortaya çıkınca çok sevinir. Ona, çocukluklarında çekilmiş aile filmlerini göstermek için mahzene götürür. Meğer, onca yıl önce Gomez kardeşi Fester’ı kadınlar beğeniyor diye kıskanıp ondan intikam almış, o yüzden araları bozulmuş. Ama Gomez, kardeşi olduğunu söyleyen kişi pek bir şey hatırlamayınca ondan şüphelenmeye başlar. Karısı Morticia (Anjelica Huston) Fester’ı Addamslar için ailenin önemi konusunda uyarır. Gordon da, ailenin çocuklarıyla, Wednesday (Christina Ricci) ve Pugsley (Jimmy Workman) ile yakınlaşır.

Barry Sonnenfeld komedi ile özel efektleri harmanlamış. İçlerinden en etkileyicisi, Addams malikanesinin hizmetkârı Hand / El. Mizaha yatkın oyuncu kadrosu da filme artı puan katıyor.

Kaynak: cnbce.tv
Share: